Grochowo-Prosciutto makaron z serem
Grochowo-Prosciutto makaron z serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1058 kalorii, 45g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mleko, Zablokuj ostry ser cheddar, makaron rotini i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest dobre. Spróbuj Wegański makaron z serem, Najlepszy wegański ser Mac n' , oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować makaron i groszek zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Gotować prosciutto, pancetta, lub boczek w lekko natłuszczonej patelni, aż chrupiące.
W międzyczasie roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu. Stopniowo ubijaj mąkę, aż będzie gładka; gotuj, ciągle ubijając, 1 minutę. Stopniowo ubijać w mleku i kolejnych 3 składniki; gotować, ubijając stale, 8 do 10 minut lub aż zgęstnieje.
Stopniowo mieszać w ser Cheddar, mieszając, aż ser topi się i sos jest gładki. Wymieszać z gorącym ugotowanym makaronem, groszkiem i prosciutto.