Groch i ziemniaki z liśćmi laurowymi i czarnym pieprzem
Groch i ziemniaki z liśćmi laurowymi i czarnym pieprzem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 99 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 176 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz śródziemnomorskie liście laurowe, pieprz, cienkie ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Garlicky krewetki pieprz czarny i Black-Eyed Peas, Makaron z groszkiem Snap, czosnek, Skórka z cytryny, i czarny pieprz (wegańskie), oraz Black - Eyed Peas z Escarole, ziemniakami i kiełbasą z indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym ciężkim rondlu z liśćmi laurowymi, solą do smaku i wystarczającą ilością wody, aby ledwo pokryć. Doprowadzić do wrzenia, przykryte. Zmniejszyć ogień i gotować ziemniaki aż tylko miękkie, 10 do 15 protokół.
Odcedzić wszystko, ale 1/4 szklanki wody z ziemniaków.
Dodać groszek (w przypadku zamrożenia spłukać zimną wodą) i sól do smaku. Gotować na średnim ogniu, aż groszek będzie po prostu miękki i rozgrzany, około 7 minut na świeży groszek i 5 na mrożone.
Drenaż. Wymieszać połowę masła i zmielić w pieprzu.
Podawać na gorąco, posypane pozostałym masłem.
Do przodu: w przypadku ziemniaków kilka godzin (trzymaj je w garnku i wyjmij większość wody).
Dodać groszek i podgrzać.
* Śródziemnomorskie liście laurowe, tradycyjny rodzaj stosowany w kuchni, mają owalny kształt i łagodniejszy smak niż kalifornijskie liście laurowe, które są długie i spiczaste i mają ostry smak.