Grillowo-Pieczony Małż Linguine
Grillowany małż Linguine może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 2,03 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 532 kalorie. Jeśli masz sok z cytryny, linguine, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Linguine z grillowanymi pomidorami i Pesto z cukinii, Tadich Grill Boston or New England Clam Chowder Oh Yea!, oraz Clam Linguine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w małym głębokim rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek, 3/4 łyżeczki skórki cytryny i pokruszony czerwony pieprz. Smażyć, aż czosnek jest miękki, o 3 protokół.
Dodaj wino, zwiększ ciepło i gotuj, aż mieszanina zostanie zredukowana do 1 szklanki, około 6 minut.
SOS wyjąć z ognia; wymieszać w soku z cytryny, anchois, 1 łyżce natki pietruszki i pozostałe 3/4 łyżeczki skórki z cytryny. Doprawić grubą solą. Czy z wyprzedzeniem można wykonać 2 godziny do przodu.
Odstawić w temperaturze pokojowej. Przewiń przed użyciem.
Przygotować grilla (wysokie ciepło). Ułóż małże na stojaku do grillowania. Cover grill. Małże gotować 5 protokół. Odkryć i gotować bez obracania, aż małże otwarte.
Przenieś do obramowanej blachy do pieczenia, gdy się otwierają, zachowując soki w skorupkach, około 5 minut dłużej (odrzuć wszelkie małże, które nie otwierają się).
W międzyczasie gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia.
Odcedzić makaron i podzielić na 4 duże płytkie miseczki.
Ułóż 12 małży w skorupkach z sokami na makaronie w każdej misce. SOS łyżeczkowy.
Udekorować klinami cytryny i posypać 1 łyżką natki pietruszki.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.