Grillowany łosoś z Teriyaki Shiitake

Grillowany łosoś z Teriyaki Shiitake może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 356 kalorii, 37g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 7,64 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, szczypiorek, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany łosoś teriyaki ze smażonymi szparagami i grzybami shiitake, Grillowany Łosoś Z Domowym Sosem Teriyaki I Grillowanymi Szalotkami, oraz Grillowany Łosoś Teriyaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. W małej misce ubić sake z sosem sojowym, brązowym cukrem i olejem sezamowym. W dużej patelni zapobiegającej przywieraniu, żaroodpornej, podgrzej 2 łyżeczki oleju rzepakowego.
Dodać shiitake i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane w miejscach i przetargu, o 8 protokół.
Dodać wszystko, ale 1 łyżka mieszanki sake i gotować, mieszając, aż patelnia jest sucha i grzyby są szkliwione, o 2 protokół.
Pieczarki przełożyć na talerz.
Wytrzeć patelnię i podgrzać Pozostałe 1 łyżeczka oleju rzepakowego.
Dodać filety z łososia i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż lekko rumiane, o 4 protokół. Łyżka off tłuszczu na patelni.
Wyjmij patelnię z ognia, dodaj zarezerwowaną 1 łyżkę mieszanki sake i obróć filety do płaszcza.
Smażyć łososia, aż top będzie złoty, lekko szkliwione i tylko gotowane przez, 1 1/2 do 2 protokół.
Przełóż łososia na talerze i wierzch z grzybami.
Posypać pokrojonym szczypiorkiem i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.