Grillowany łosoś z sosem cytrynowo-koperkowym
Grillowany łosoś z cytrynowym sosem koperkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 27g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,17 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz grecki jogurt, Koper, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowany łosoś z cytrynowym masłem koperkowym, Grillowany łosoś z masłem cytrynowo-koperkowym, oraz Grillowany łosoś cytrynowo-koperkowy z sałatką z ogórka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grill gazowy lub węglowy. W małej misce wymieszać wszystkie składniki marynaty z wyjątkiem łososia.
W 8-calowym kwadratowym (2-quart) szklanym naczyniu do pieczenia, ułóż kawałki łososia od strony skóry w jednej warstwie.
Zalać marynatą łososia; obrócić do płaszcza. Przykryć folią; przechowywać w lodówce 20 minut.
Grill gazowy lub węglowy.
Stojak do grilla szczotkowego z olejem.
Usunąć łososia z marynaty; wyrzucić marynatę.
Połóż skórkę na grillu na średnim ogniu. Przykryć grill; gotować 10 do 15 minut lub do płatków łososia łatwo widelcem.
Tymczasem, w małej misce, wymieszać składniki sosu.