Grillowany łosoś z sałatką z ziemniaków i rukoli

Grillowany łosoś z sałatką z ziemniaków i rukoli
Grillowany łosoś z sałatką z ziemniaków i rukoli to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 373 kalorie, 13g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz mocno brązowy cukier, zrębki mesquite, przyprawiony ocet ryżowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Potato-crusted łosoś z sałatką rukolą przepis, Piernikowany łosoś z grillowaną kukurydzą i sałatką z rukoli, oraz Placki ziemniaczane z rukolą, wędzonym łososiem i sałatką z awokado.

Instrukcje

1
W 5-do 6-quart patelni, doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia na dużym ogniu; dodać ziemniaki. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Odcedzić i zanurzyć w zimnej wodzie. Gdy ziemniaki są chłodne, dobrze odcedzić. Użyj lub, jeśli robisz z wyprzedzeniem, przykryj i schłodź do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Cebulę moczyć około 15 minut w zimnej wodzie na pokrycie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Cebulę odcedzić i wymieszać z octem ryżowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Ziemniaki pokroić w ćwiartki; dodać do cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Przyciąć delikatne gałązki rukwii z łodyg, a następnie drobno posiekać tyle grubych łodyg, aby uzyskać 1/2 szklanki (Odrzuć dodatki lub zapisz do innych zastosowań).
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
7
Wymieszać posiekane łodygi z sałatką ziemniaczaną. Kopiec rukoli wylewa się na dużym owalnym talerzu z sałatką ziemniaczaną obok; przykryć i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałatka ZiemniaczanaSałatka Ziemniaczana
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
8
Łososia opłukać i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
9
Umieść skórę bokiem do dołu, na kawałku ciężkiej folii.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
10
Wytnij folię, aby podążać za konturami ryb, pozostawiając 1-calową granicę. Zaciśnij krawędzie folii, aby dopasować się do krawędzi ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
11
Sos sojowy wymieszać z brązowym cukrem i posmarować filetem z łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
12
Na grillu węglowym. Kopiec i zapalić 50 do 60 brykietów węglowych na ognisku grilla z pokrywką. Gdy brykiety są nakrapiane szarym popiołem, około 20 minut, Brzeg 1/2 węgli po każdej stronie ogniska.
13
Odcedzić zrębki i równomiernie posypać kopcami węgli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
14
Umieść grill 4 do 6 cali nad węglami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
15
Na gazowym grillu. Włącz ogrzewanie gazowe na wysokie.
16
Umieść wióry w metalowym pudełku do palenia grilla lub w małej płytkiej patelni z folii i ustaw bezpośrednio na ogniu w kącie. Zamknij pokrywę, aż grill będzie gorący, około 10 minut. Wyreguluj gaz do pośredniego gotowania (bez Centrum rozgrzewania).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
17
Połóż rybę na środku grilla, a nie na węglu lub płomieniu. Przykryj grilla (otwarte otwory wentylacyjne na węgiel drzewny) i gotuj, aż ryba będzie ledwo nieprzezroczysta w najgrubszej części (wycięta do testu), 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
18
Przełóż rybę na talerz z sałatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
19
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
20
Podawać na gorąco lub chłodno.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn