Grillowany Łosoś Z Sałatką Ogórkową
Grillowany łosoś z sałatką ogórkową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,86 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. Mieszanka filetów z łososia, koperek, mielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest solidne. Spróbuj Grillowany łosoś z sałatką ogórkową, Grillowany Łosoś Z Sałatką Ogórkową (Australia), oraz Grillowany łosoś z sałatką ogórkowo-jogurtową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić ogórki w durszlaku i wymieszać z solą; odstawić, aż kilka łyżek płynu wycieknie, 30 do 45 minut. Osuszyć ręcznikami papierowymi i przełożyć do średniej miski.
Dodaj cebulę, śmietanę, ocet, koperek i kilka mielonych pieprzu. Wrzuć do płaszcza. (Można przechowywać w lodówce kilka godzin wcześniej.)
Tymczasem Grill gazowy rozgrzać, ze wszystkimi palnikami na wysokim, aż do pełnego podgrzania, 10 do 15 minut. Użyj szczotki drucianej do czyszczenia stojaka grillowego, a następnie lekko umyj olejem. Zamknij pokrywę i pozwól wrócić do temperatury.
Łososia posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem; grillować, aż będzie tylko nieprzezroczysty, około 3 minut na stronę.
Ustaw każdy ciepły lub pokojowy filet z łososia na talerzu; łyżka sałatki ogórkowej nad częścią i obok ryby.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.