Grillowany łosoś z polewą Hoisin i smakiem Śliwkowo-imbirowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj grillowanego łososia z glazurą Hoisin i smakiem Śliwkowo-imbirowym. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 488 kalorii, 47g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 5,92 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, śliwki, sos hoisin, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Grillowane steki z polędwicy z glazurą imbir-Hoisin, Grillowany łosoś z octem Sherry-miodowo-miodowym i pikantnym pomidorowym smakiem, oraz Grillowany łosoś z octem Sherry-miodowo-miodowym i pikantnym pomidorowym smakiem.
Instrukcje
1
W średniej misce wymieszaj śliwki, imbir i ocet. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Imbir
śliwka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Przygotuj grill do gotowania: jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 4 do 5 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, podgrzej palniki na wysokim, z zamkniętym kapturem 10 minut,a następnie zmniejsz do umiarkowanie wysokiego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Filety z łososia natrzeć z obu stron olejem i posypać solą i pieprzem. Ułóż filety na grillu, skórki w dół. Grill, obracając raz, aż tylko gotowane przez, o 6 do 8 minut na stronie, szczotkowanie z sosem hoisin podczas ostatnich 30 sekund gotowania z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Filety Z łososia
Sos Hoisin
Olej Do Smażenia
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Filety przełożyć na półmisek i posypać szalotkami i sezamem.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.