Grillowany łosoś z pieczonym koprem włoskim i pomidorami
Grillowany łosoś z pieczonym koprem włoskim i pomidorami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,65 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 410 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka cebulek kopru włoskiego, gałązki tymianku, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Grillowany Halibut z koprem włoskim, pomidorami i pieczonym czosnkiem, Łosoś Pieprzowy, Koper Włoski I Pomidory, oraz Pieczony łosoś z koprem włoskim i pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na obranej blasze do pieczenia wrzucić koper włoski z 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Rozsypać gałązki tymianku na koperku, przykryć folią i piec 15 minut. Odkryć i piec przez około 15 minut dłużej, aż prawie miękkie. Pomidory przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do blachy do pieczenia, kroimy bokiem w dół.
Piec przez 15 minut, lub aż pomidory będą miękkie, a koper włoski będzie złoty.
Koper włoski i pomidory przekładamy na talerz, na wierzch polewamy soki z pieczenia, a gałązki tymianku wyrzucamy.
Zapal grill lub rozgrzej patelnię grillową. W małej misce, połączyć sok z cytryny, 2 łyżki oliwy z oliwek i kolendry; doprawić solą i pieprzem.
Filety z łososia zalać pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Łososia grillować na średnio gorącym ogniu, aż lekko zwęglone i tylko gotowane, około 4 minut na stronie.
Łososia podawać z prażonym koprem włoskim i pomidorami, a sos cytrynowy podawać przy stole.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.