Grillowany łosoś z masłem ogórkowym koperkowym
Grillowany łosoś z ogórkiem ogórkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 469 kalorii. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,18 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz Dijon musztarda, sól i pieprz, masło, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowany łosoś z masłem ogórkowym koperkowym, Grillowany łosoś w / masło ogórkowe koperkowe, oraz Grillowany łosoś z masłem koperkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpal grilla. W małej misce wymieszać masło z pokrojonymi w kostkę ogórkami, estragonem i musztardą i doprawić solą i pieprzem.
Łososia natrzeć olejem i doprawić solą i pieprzem. Grilluj na umiarkowanie wysokim ogniu, skórka w dół, aż skóra będzie lekko zwęglona i chrupiąca, około 3 minut. Za pomocą metalowej szpatułki obróć filety i grilluj, aż ledwo skończysz na środku, o 4 minuty dłużej.
Przełożyć łososia na talerze. Top z koperkiem ogórek i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.