Grillowany łosoś z majonezem Wasabi
Jedna porcja zawiera 37 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Jeśli 99 centów za porcję spada w budżecie, Grillowany łosoś z majonezem Wasabi może być super bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 16. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz piernik, ocet winny, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowany łosoś z majonezem Wasabi-imbir, Steki Z Łososia Z Majonezem Wasabi, oraz Sezamowy Pieczony łosoś z majonezem Wasabi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Węgle grzewcze lub grill gazowy do bezpośredniego ogrzewania.
Wymieszaj sos sojowy, ocet, olej i piernik w małym płytkim pojemniku.
Łososia umieścić w mieszaninie, Skórka do góry.
Przykryć i grillować łososia, strona skóry w dół, 4 do 6 cali od średniego ciepła 10 do 12 minut, szczotkowanie raz marynatą, aż płatki łososia łatwo z widelcem.
Aby służyć, rozprowadzić majonez na krakersach; na wierzch każdy z około 1 łyżką płatkowanego łososia, dodatkowym majonezem i zieloną cebulą.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.