Grillowany łosoś z imbirem i zieloną cebulą
Grillowany łosoś z imbirem i zieloną cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 68g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 745 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje 8,38 zł / porcja. Mieszanka imbiru, pieprzu szechuańskiego, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Pomarańczowo-imbirowe grillowane żeberka bez kości z zieloną cebulą i orzechowym smakiem, Pieczony Łosoś Z Szalotką + Zielona Cebula, oraz Dyni i Edamame Zosui z imbirowo-zieloną cebulą.
Instrukcje
Namoczyć zieloną cebulę julienne w zimnej wodzie. W żaroodpornej misce wymieszać posiekaną zieloną cebulę i kolendrę; przykryć imbirem, 1 łyżeczką (5 ml) soli, chilli i białego pieprzu. W małym rondlu rozgrzać olej z pieprzu Szechuan na średnim ogniu, aż pachnące; dodać olej sezamowy i wlać przez sitko na mieszaninie zielonej cebuli. Mieszać aż dobrze wymieszane; ostudzić.
Wlać większość oleju z powierzchni rozkoszy i rezerwy.
Posyp rybę pozostałą solą i czarnym pieprzem i grilluj lub piecz po obu stronach. W przypadku darn łososia najpierw grilluj skórkę, a następnie odwróć i usuń skórę. (W przypadku pstrąga, po obróceniu oliwą, po raz drugi obrócić Na baste; upewnić się, że skóra jest chrupiąca.) Po ugotowaniu wyjąć z grilla. Przykryj każdy kawałek łososia linią smaków. (W przypadku pstrąga przeciąć skórę ostrym nożem w dolnej części jednej strony od otworu żołądka do ogona; ostrożnie obrać chrupiącą skórę w jednym kawałku i zrobić z niej rolkę z tyłu ryby; umieścić linię smaków wzdłuż środka pstrąga.)
Udekoruj rybę gałązkami kolendry i dobrze odsączoną zieloną cebulą julienne.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.