Grillowany łosoś z cytrusową salsą Verde

Grillowany łosoś z cytrusową salsą Verde
Grillowany łosoś z cytrusową salsą Verde to bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 967 kalorii, 48g białka, oraz 70g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Za $7.7 za porcję, ten przepis okładki 49% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 76 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 23 minuty. Udaj się do sklepu i podnieś sok z cytryny, liście mięty, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańcze, możesz podążać za tym daniem głównym z Krem miodowy z krwawymi pomarańczami i kandyzowaną cytryną jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Jest idealny do Czwartego Lipca. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 98%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Grillowany Łosoś Z Pikantną Salsą Cytrusową, Ostre Kotlety Wieprzowe Z Cytrusową Salsą Verde, oraz Łosoś z salsą verde dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Do salsy: obierz i przytnij końce każdej pomarańczy. Za pomocą noża do obierania przeciąć wzdłuż membrany po obu stronach każdego segmentu. Uwolnij segmenty i dodaj je do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Dodaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, pietruszkę, szalotki, miętę, kapary, skórkę pomarańczową, skórkę z cytryny i płatki czerwonej papryki. Lekko wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
4
W przypadku łososia: umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Posmaruj ruszt do grillowania olejem roślinnym, aby łosoś się nie przywierał.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
6
Posmaruj łososia z obu stron nektarem z agawy i dopraw solą i pieprzem do smaku. Grilluj, aż ryba łatwo się łuszczy i zostanie ugotowana, około 3 do 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Procent Tequili BlancoProcent Tequili Blanco
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Przełóż łososia na półmisek i odstaw na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
8
Nałóż salsa verde na łososia lub podawaj z boku jako dodatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
9
Do salsy: obierz i przytnij końce każdej pomarańczy. Za pomocą noża do obierania przeciąć wzdłuż membrany po obu stronach każdego segmentu. Uwolnij segmenty i dodaj je do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
10
Dodaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, pietruszkę, szalotki, miętę, kapary, skórkę pomarańczową, skórkę z cytryny i płatki czerwonej papryki. Lekko wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
11
W przypadku łososia: umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
12
Posmaruj ruszt do grillowania olejem roślinnym, aby łosoś się nie przywierał.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
13
Posmaruj łososia z obu stron nektarem z agawy i dopraw solą i pieprzem do smaku. Grilluj, aż ryba łatwo się łuszczy i zostanie ugotowana, około 3 do 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Procent Tequili BlancoProcent Tequili Blanco
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
14
Przełóż łososia na półmisek i odstaw na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
15
Nałóż salsa verde na łososia lub podawaj z boku jako dodatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Łosoś działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Naga Winnica Dominatrix, Willamette Valley, Pinot Noir z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Naga Winiarnia Pani, Willamette Valley, Pinot Noir
Naga Winiarnia Pani, Willamette Valley, Pinot Noir
Glina leśna ustępuje miejsca delikatnym owocom żurawiny i maliny. Na podniebieniu soczyste czerwone jagody kuszą, ponieważ miękkie garbniki prowadzą do smacznego i długiego wykończenia
TrudnośćŚredni
Gotowe W23 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia68
Magazyn