Grillowany łosoś z cytrusową salsą Verde

Grillowany łosoś z cytrusową salsą Verde to bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 967 kalorii, 48g białka, oraz 70g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Za $7.7 za porcję, ten przepis okładki 49% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 76 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 23 minuty. Udaj się do sklepu i podnieś sok z cytryny, liście mięty, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańcze, możesz podążać za tym daniem głównym z Krem miodowy z krwawymi pomarańczami i kandyzowaną cytryną jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Jest idealny do Czwartego Lipca. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 98%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Grillowany Łosoś Z Pikantną Salsą Cytrusową, Ostre Kotlety Wieprzowe Z Cytrusową Salsą Verde, oraz Łosoś z salsą verde dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Do salsy: obierz i przytnij końce każdej pomarańczy. Za pomocą noża do obierania przeciąć wzdłuż membrany po obu stronach każdego segmentu. Uwolnij segmenty i dodaj je do średniej miski.
Dodaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, pietruszkę, szalotki, miętę, kapary, skórkę pomarańczową, skórkę z cytryny i płatki czerwonej papryki. Lekko wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Odłóż na bok.
W przypadku łososia: umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Posmaruj ruszt do grillowania olejem roślinnym, aby łosoś się nie przywierał.
Posmaruj łososia z obu stron nektarem z agawy i dopraw solą i pieprzem do smaku. Grilluj, aż ryba łatwo się łuszczy i zostanie ugotowana, około 3 do 4 minut z każdej strony.
Przełóż łososia na półmisek i odstaw na 5 minut.
Nałóż salsa verde na łososia lub podawaj z boku jako dodatek.
Do salsy: obierz i przytnij końce każdej pomarańczy. Za pomocą noża do obierania przeciąć wzdłuż membrany po obu stronach każdego segmentu. Uwolnij segmenty i dodaj je do średniej miski.
Dodaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, pietruszkę, szalotki, miętę, kapary, skórkę pomarańczową, skórkę z cytryny i płatki czerwonej papryki. Lekko wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Odłóż na bok.
W przypadku łososia: umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Posmaruj ruszt do grillowania olejem roślinnym, aby łosoś się nie przywierał.
Posmaruj łososia z obu stron nektarem z agawy i dopraw solą i pieprzem do smaku. Grilluj, aż ryba łatwo się łuszczy i zostanie ugotowana, około 3 do 4 minut z każdej strony.
Przełóż łososia na półmisek i odstaw na 5 minut.
Nałóż salsa verde na łososia lub podawaj z boku jako dodatek.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Łosoś działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Naga Winnica Dominatrix, Willamette Valley, Pinot Noir z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Naga Winiarnia Pani, Willamette Valley, Pinot Noir]()
Naga Winiarnia Pani, Willamette Valley, Pinot Noir
Glina leśna ustępuje miejsca delikatnym owocom żurawiny i maliny. Na podniebieniu soczyste czerwone jagody kuszą, ponieważ miękkie garbniki prowadzą do smacznego i długiego wykończenia