Grillowany łosoś z boczkiem i kukurydzą
Grillowany łosoś z boczkiem i kukurydzą to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 734 kalorie, 57g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na 7,12 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka liści szpinaku, papryka, uszy kukurydzy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do 4 Lipca. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Grillowany Łosoś Z Smakiem Zwęglonej Kukurydzy, Grillowany łosoś z pieczoną kukurydzą, oraz Grillowany łosoś z kukurydzą, pomidorami i smakiem awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu (najlepiej węgiel drzewny) na duże ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Miejsce boczek na patelni na średnim ogniu i gotować, aż rumiane i chrupiące, 8 do 10 protokół.
Pokrój ziarna z kłosów kukurydzy w dużą miskę za pomocą ostrego noża trzymanego pod kątem 45 stopni. Skrobać kolby z tyłu noża do miski, aby uzyskać soki.
Wymieszać białe i jasnozielone części zielonej cebuli do boczku i dodać czerwoną paprykę; gotować i mieszać, aż warzywa po prostu zaczną się miękkie, o 2 protokół. Mieszaj kukurydzę w mieszaninie boczku i pozwól kukurydzy po prostu ogrzać. Doprawić solą, czarnym pieprzem, pieprzem cayenne, kilkoma posiekanymi ciemnozielonymi szczypcami cebuli, oliwą z oliwek i octem ryżowym. Wyłącz ogrzewanie pod smakiem.
Rozłóż olej roślinny po obu stronach filetów z łososia i dopraw rybę solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne.
Gotuj na rozgrzanym grillu, aż ryba pokaże dobre ślady grilla, miąższ łatwo się płatkuje, a ryba jest nadal lekko różowa w środku, około 5 minut na stronę. Pęknięcie, które otwiera się w mięso łososia podczas gotowania pozwoli Ci zobaczyć, jak zrobić łososia jest w środku.
Liście szpinaku podzielić na 2 talerze i na wierzchu polać filetem z łososia i połową boczku.
Posypać na kilka szczytów zielonej cebuli do dekoracji.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.