Grillowany łosoś z anchois, kaparami i soczewicą

Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Grillowany dziki łosoś z anchois, kaparami i soczewicą może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 298 kalorii, 16G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 59 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka cytryn, anchois, szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 96%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Dziki Łosoś Z Soczewicą I Rukolą, Tortelloni z anchois i kaparami, oraz Białe anchois z daktylami i kaparami.
Instrukcje
Najpierw przygotuj soczewicę. Wrzucić je do małego rondla, zalać wodą i dodać czosnek i szałwię. Dusić delikatnie przez 15-20 minut do miękkości.
Odcedzić, wyrzucić czosnek i szałwię, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z oliwą i odstawić.
Wycisnąć sok z jednej cytryny na anchois w misce, dodać świeżo zmielony czarny pieprz i skropić oliwą z oliwek.
Kapary wymieszać z natką pietruszki w innej misce. Można się tu dostać kilka godzin wcześniej.
Rozgrzej patelnię, aż będzie bardzo gorąca. Łososia przyprawiamy z obu stron, a następnie podsmażamy, skórkę w dół (jeśli patelnia jest bardzo gorąca, skóra nie przyklei się do grillowania na grillu). Odwróć rybę, gdy zobaczysz, że zmienia kolor w połowie, a następnie przesmaruj drugą stronę. To zajmie 2-3 minuty z każdej strony dla rzadkiego łososia, ale czas gotowania może się różnić, jeśli kawałki ryb są bardzo grube.
Aby służyć, podgrzej soczewicę i umieść dużą łyżkę na środku rozgrzanych talerzy. Wierzch z łososiem, Skórka do góry, a następnie rozsypać anchois, kapary i pietruszkę na wierzchu.
Podawać z pozostałymi cytrynami.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Laguna Winery Russian River Chardonnay z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.