Grillowany łosoś w liściach figowych z szaszłykami figowymi
Grillowany łosoś w liściach figowych z szaszłykami figowymi to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 252 kalorie, 1G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól i pieprz, bez kości, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczone Figi Crostini, Domowe Fig Newtons, oraz Palo Migdałowe Figi Quickbread.
Instrukcje
W 1-do 2-quart patelni na średnim ogniu, gotować ocet, aż lekko syropy i zredukowane do około 1/3 szklanki, o 6 protokół.
Ostudzić do temperatury pokojowej, 5 do 10 minut.
Tymczasem łososia opłucz i osusz.
Liście fig opłukać i osuszyć.
Połóż ciemną stronę w dół, koniec łodygi skierowany w Twoją stronę. Przerwa Środkowa żyła liścia blisko łodygi, więc liść łatwo się złoży. Obficie szczotkuj wierzch liścia zredukowanym octem.
Ułóż jeden kawałek łososia poziomo na środku liścia. Jeśli łosoś ma cienki koniec, włóż pod nią, aby kawałek był równomiernie gruby.
Łososia posmarować zredukowanym octem. Fold koniec łodygi liścia nad łososiem. Złóż boki, a następnie zwiń, aby zamknąć rybę (jeśli liść nie jest wystarczająco duży, aby owinąć rybę, rozłóż i połóż drugi liść lekko nachodzący na pierwszy; użyj obu liści do owinięcia ryby). Zwilżyć 12-calowy długości ciężkiego sznurka bawełnianego i owinąć wokół środka wiązki, a następnie obrócić 90 i owinąć w innym kierunku; związać bezpiecznie, a następnie przyciąć sznurek kończy się 1/2 cala od węzła. Powtórz, aby owinąć pozostałego łososia.
Szczotka z zewnątrz wiązek z oliwą z oliwek.
Połóż wiązki na naoliwionym grillu na solidnym łóżku gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym( możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę grilla gazowego. Gotować, obracając raz, aż termometr włożony przez liść w środek ryby osiągnie 140, 8 do 10 minut w sumie. Za pomocą szerokiej szpatułki przenieś każdy pakiet na talerz obiadowy.
Przeciąć Sznurek i podawać z szaszłykami figowymi; rozpakować wiązki i wyrzucić liście figowe przed jedzeniem.
Szaszłyki figowe. Moczyć 8 szaszłyków drewnianych (co najmniej 8 w. długo) w zimnej wodzie przez około 10 minut. Wypłukać 16 jędrnych-dojrzałych figi i osuszyć. Odetnij końce łodygi; pokrój figi na pół wzdłuż. Nawlecz 4 połówki fig na każdy szpikulec.
Mżawka pokroić boki w sumie 2 łyżki soku z limonki i posypać około 1/4 łyżeczki soli. Grill figi wyciąć stronę w dół na dużym ogniu, aż ciepłe i lekko zwęglone, o 2 protokół. Składniki na 4 porcje.