Grillowany włoski stek z warzywami
Grillowany Włoski stek i warzywa mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 4,72 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 465 kalorii, 25g białka, oraz 37 g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka pieprzonej soli sezonowanej, liście bazylii, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowane Włoskie warzywa z makaronem, Cajun Grillowany stek i warzywa, oraz Grillowane włoskie kiełbaski z Pastanem i warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 2 łyżki dressingu, 2 łyżki bazylii i 3/4 łyżeczki pieprzu soli przyprawionej w dużej misce; odstawić na warzywa.
Wymieszaj pozostały dressing, bazylię i pieprzowaną sól w płytkim szklanym lub plastikowym naczyniu lub zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności; dodaj wołowinę. Przykryć naczynie lub worek uszczelnienia i przechowywać w lodówce 15 minut.
Węgle grzewcze lub grill gazowy do bezpośredniego ogrzewania.
Dodaj szparagi, cebulę i paprykę do zastrzeżonej mieszaniny dressing; wrzucić do herbu.
Umieścić w jednorazowym 8-calowym kwadratowym patelni foliowej lub koszu grillowym (grill "Wok"). Reserve dressing in bowl.
Usuń wołowinę z marynaty; marynata rezerwowa. Przykryć i grill pan warzyw 4 do 6 cali od średniego ciepła 5 minut.
Dodaj wołowinę do grilla obok patelni. Przykryć i grillować wołowinę i warzywa 10 do 12 minut, obracając wołowinę raz i mieszając warzywa od czasu do czasu, aż wołowina jest pożądana, a warzywa są miękkie.
Wołowinę posmarować marynatą w ciągu ostatnich 5 minut gotowania.
Dodaj warzywa do miski z reserved dressing; wrzucić do herbu.
Wołowinę pokroić w cienkie plasterki. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Podawać warzywa z wołowiną.
Mżawka z dodatkowym opatrunkiem w razie potrzeby.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo