Grillowany Tuńczyk z sosem śródziemnomorskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 6,65 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 459 kalorii, 42g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, oliwki, liście tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Śródziemnomorska Kanapka Z Grillowanym Tuńczykiem, Grillowane Steki Z Tuńczyka Śródziemnomorskiego, oraz Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem na grillowanym pomidorze chleb ziołowy.
Instrukcje
1
Rozgrzej grill na średnim ogniu (350 do 400).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
2
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj cebulę, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 do 7 minut lub do miękkości i lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
4
Dodać pomidory i oliwki, i gotować, mieszając, 3 do 4 minut lub aż mieszanina jest dobrze wymieszane i sok pomidorowy zmniejszyła się nieznacznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomidorowy
Pomidor
Oliwki
5
Zdjąć z ognia i wymieszać z tymiankiem i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tymianek
Sól
6
Steki z tuńczyka posypać solą i pieprzem. Grilluj na nasmarowanych stojakach grillowych 2 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia przydatności.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Stek Z Tuńczyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
7
Przełożyć steki z tuńczyka na poszczególne talerze i równomiernie wymieszać mieszanką pomidorowo-oliwkową.
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Raymond R Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.