Grillowany Tuńczyk z salsą pomidorową

Grillowany Tuńczyk z salsą pomidorową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Na 7,43 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz steki z tuńczyka, pomidory, limonka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Grillowany Tuńczyk z salsą pomidorową, Grillowany Tuńczyk Z Salsą Z Pomidorów Wiśniowych, oraz Pikantny Grillowany tuńczyk ze świeżymi pomidorami Salsa.
Instrukcje
Włóż tuńczyka do niemetalicznego płytkiego naczynia.
W małej misce wymieszać 4 łyżki oleju, 1 ząbek czosnku, 1 łyżkę soku z limonki i rozmaryn; doprawić pieprzem.
Wlać tuńczyka, upewniając się, że oba steki są pokryte. Przykryć folią i marynować w lodówce przez 1 godzinę.
Tymczasem, aby salsa, umieścić pomidory, szalotki, i ostra papryka w niemetalicznych misce. Wymieszać 2 łyżki oliwy z oliwek oraz pozostały czosnek i sok z limonki, następnie doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.
Dziesięć minut przed grillowaniem wyjmij tuńczyka i salsę z lodówki.
Rozgrzej rozgrzaną patelnię grillową na dużym ogniu, aż plusk wody "zatańczy" na powierzchni.
Posmaruj grzbiety odrobiną marynaty.
Wyjąć tuńczyka z marynaty i zarezerwować marynatę.
Umieść tuńczyka na patelni grillowej i gotuj przez 3 minuty, szczotkując marynatą. Ostrożnie obrócić tuńczyka i grillować przez kolejne 24 minuty, aż Na zewnątrz jest rumiane, ale mięso jest nadal różowe w środku.
Przenieść do deski do krojenia i odstawić na 2 minuty.
Każdy stek pokroić na pół w poprzek.
Połącz rukolę z salsą i podawaj z tuńczykiem, przyozdobionym limonką.
Przenieść do deski do krojenia i odstawić na 2 minuty.
Każdy stek pokroić na pół w poprzek.
Połącz rukolę z salsą i podawaj z tuńczykiem, przyozdobionym limonką.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Motłoch Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Merlot]()
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.