Grillowany Tuńczyk z nasionami kolendry i kolendry

Grillowany Tuńczyk z nasionami kolendry i kolendry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 318 kalorii, 38g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 6,05 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sos sojowy, oliwę z oliwek, wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Marchew z pestkami imbiru i kolendry, Pieczone udka z kurczaka z jabłkami, Ginem i kolendrą, oraz Grillowane kanapki z tuńczykiem z cebulą, papryką i majonezem z Chile-Cilantro dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym, płytkim naczyniu szklanym lub ceramicznym połącz posiekaną kolendrę z nasionami kolendry, winem i 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Dodaj steki z tuńczyka i włączyć do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
Umieścić paprykę w patelni do pieczenia i dusić, aż zwęglone na całym.
Przenieść paprykę do miski, przykryć folią i pozostawić na parze przez 10 minut. Pracując nad miseczką, obrać, rdzeń i nasiona papryki, a następnie ćwiartować je wzdłuż. Do miski wrzucić paprykę i jej soki, dodać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Zapal grill lub rozgrzej patelnię grillową.
Wyjąć tuńczyka z naczynia i zeskrobać większość marynaty. Przyprawić tuńczyka solą i pieprzem i grillować na gorącym ogniu lub na dużym ogniu, aż zwęglone z obu stron i rzadkie wewnątrz, o 3 minut na stronie.
Tuńczyka pokroić w poprzek ziarna i ułożyć na 6 talerzach.
Podawać 2 kawałki pieczonej papryki na osobę.
Posypać kilka kropli sosu sojowego na każdej porcji i udekorować gałązkami kolendry.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym winem, którego możesz spróbować, Jest Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.