Grillowany Tuńczyk z masłem kolendrowym

Grillowany Tuńczyk z masłem kolendrowym
Grillowany Tuńczyk z masłem kolendrowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 4,41 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 398 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz steki z tuńczyka, piernik, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Spróbuj Grillowany Tuńczyk z nasionami kolendry i kolendry, Grillowane kanapki z tuńczykiem z cebulą, papryką i majonezem z Chile-Cilantro, oraz Grillowana kukurydza z masłem kolendrowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ostrze noża w misce robota kuchennego; dodaj masło, 1/4 szklanki kolendry,2 łyżeczki piernika i czosnek. Proces do gładkiej. Uformuj mieszankę w kłodę. Owinąć w papier woskowy i schłodzić do jędrności.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Steki z tuńczyka umieścić w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
3
Pozostałe 2 łyżki gingerroot, brązowy cukier, a następnie 6 składników połączyć w średniej misce; polać steki z tuńczyka. Przykryć i marynować w lodówce 30 minut, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Wyjąć steki z tuńczyka z marynaty, zastrzegając marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
5
Umieść stojak do grilla na grillu na średnio gorących węglach (350 do 400).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Umieścić tuńczyka na stojaku; grill, pokryte, 4 do 6 minut z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo podczas testowania z widelcem, fastrygowanie od czasu do czasu z zastrzeżone marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Przenieść tuńczyka do serwowania talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
8
Podziel schłodzoną mieszaninę masła na 6 kawałków; umieść 1 kawałek mieszanki masła na każdym steku z tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
9
Dekoruj świeżymi gałązkami kolendry, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn