Grillowany Tuńczyk z masłem kolendrowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 4,41 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 398 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz steki z tuńczyka, piernik, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Spróbuj Grillowany Tuńczyk z nasionami kolendry i kolendry, Grillowane kanapki z tuńczykiem z cebulą, papryką i majonezem z Chile-Cilantro, oraz Grillowana kukurydza z masłem kolendrowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść ostrze noża w misce robota kuchennego; dodaj masło, 1/4 szklanki kolendry,2 łyżeczki piernika i czosnek. Proces do gładkiej. Uformuj mieszankę w kłodę. Owinąć w papier woskowy i schłodzić do jędrności.
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Steki z tuńczyka umieścić w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Tuńczyka
3
Pozostałe 2 łyżki gingerroot, brązowy cukier, a następnie 6 składników połączyć w średniej misce; polać steki z tuńczyka. Przykryć i marynować w lodówce 30 minut, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ramię
Stek Z Tuńczyka
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Wyjąć steki z tuńczyka z marynaty, zastrzegając marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Tuńczyka
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
5
Umieść stojak do grilla na grillu na średnio gorących węglach (350 do 400).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
6
Umieścić tuńczyka na stojaku; grill, pokryte, 4 do 6 minut z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo podczas testowania z widelcem, fastrygowanie od czasu do czasu z zastrzeżone marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
7
Przenieść tuńczyka do serwowania talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, Każda
8
Podziel schłodzoną mieszaninę masła na 6 kawałków; umieść 1 kawałek mieszanki masła na każdym steku z tuńczyka.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.