Grillowany Tuńczyk z masłem kolendrowym

Grillowany Tuńczyk z masłem kolendrowym
Grillowany Tuńczyk z masłem kolendrowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 4,41 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 398 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz steki z tuńczyka, piernik, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Spróbuj Grillowany Tuńczyk z nasionami kolendry i kolendry, Grillowane kanapki z tuńczykiem z cebulą, papryką i majonezem z Chile-Cilantro, oraz Grillowana kukurydza z masłem kolendrowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ostrze noża w misce robota kuchennego; dodaj masło, 1/4 szklanki kolendry,2 łyżeczki piernika i czosnek. Proces do gładkiej. Uformuj mieszankę w kłodę. Owinąć w papier woskowy i schłodzić do jędrności.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Steki z tuńczyka umieścić w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
3
Pozostałe 2 łyżki gingerroot, brązowy cukier, a następnie 6 składników połączyć w średniej misce; polać steki z tuńczyka. Przykryć i marynować w lodówce 30 minut, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
RamięRamię
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Wyjąć steki z tuńczyka z marynaty, zastrzegając marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
5
Umieść stojak do grilla na grillu na średnio gorących węglach (350 do 400).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
6
Umieścić tuńczyka na stojaku; grill, pokryte, 4 do 6 minut z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo podczas testowania z widelcem, fastrygowanie od czasu do czasu z zastrzeżone marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
7
Przenieść tuńczyka do serwowania talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
8
Podziel schłodzoną mieszaninę masła na 6 kawałków; umieść 1 kawałek mieszanki masła na każdym steku z tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
9
Dekoruj świeżymi gałązkami kolendry, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn