Grillowany Tuńczyk z masłem bazyliowym i świeżym sosem pomidorowym
Grillowany Tuńczyk z masłem bazyliowym i świeżym sosem pomidorowym to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 376 kalorii, 41g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 8,04 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka steków z tuńczyka, masło, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Spróbuj Tuńczyk w sosie pomidorowo-bazyliowym, Tuńczyk W Sosie Pomidorowo-Kaparowym Bazylia, oraz Steki z tuńczyka w sosie pomidorowo-bazyliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przygotować grill lub brojlerów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Aby przygotować masło bazyliowe, połącz pierwsze 5 składników w robocie kuchennym; proces aż będzie gładki, skrobanie boków w razie potrzeby. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Bazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
3
Aby przygotować sos, rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Dodaj cebulę i 2 ząbki czosnku; smażyć 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Cebula
5
Dodaj pomidory; podsmażyć 2 protokół. Wymieszać z winem, kaparami, octem i cukrem; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Natkę pietruszki wymieszać. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Pietruszka-nać
Ocet
Kapary
Cukier
Wino
6
Aby przygotować tuńczyka, posypać tuńczyka 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Tuńczyk
7
Umieścić tuńczyka na ruszcie grillowym lub patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania. Gotować 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.