Grillowany Tuńczyk z kopru włoskiego z pomidorami i bakłażanami

Grillowany koper włoski duszony Tuńczyk z pomidorami i bakłażanami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $26.69 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 168g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 1317 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Mieszanka steków z tuńczyka ahi, koszerna sól i pieprz, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe z grzybami i koprem, Bakłażany z pomidorami i ciecierzycą, oraz Pieczone bakłażany i pomidory.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 350 stopni F.
Bakłażany pokroić na pół, wrzucić do oliwy, doprawić solą i pieprzem.
Umieść je wyciąć stronę na blasze do pieczenia i piec przez 20 minut. W międzyczasie pomidory pokroić na pół, wrzucić do oliwy, doprawić solą i pieprzem; odstawić. Toast nasiona kopru włoskiego na suchej patelni na średnim ogniu, aż staną się pachnące, o 1 minutę. Zmiel je na proszek w młynku do przypraw.
Posmaruj steki z tuńczyka oliwą i posyp je mielonym koprem włoskim. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do grillowania.
Zrobić sos: gotować bulion z kurczaka ze skórką cytrynową na średnim ogniu przez około 10 minut lub do czasu, aż zmniejszy się o połowę. Zdjąć patelnię z ognia i wyrzucić skórkę z cytryny. Wymieszać z papryką i śmietaną fraiche i doprawić odrobiną soli i pieprzu. Zmiksować sos za pomocą miksera zanurzeniowego (lub przetworzyć go w zwykłym blenderze), aż będzie spieniony.
Rozgrzej grilla; posmaruj ruszt oliwą z oliwek. Tuńczyka doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek. Grilluj je do średnio rzadkich (lub według własnych upodobań), około 3 do 4 minut na stronę. Pomidory i bakłażan grillować, aż lekko zwęglone.
Włóż grillowane pomidory i bakłażana do miski i wrzuć je z sosem.
Służyć: Top steki z tuńczyka z grillowanym pomidorem i sałatką z bakłażana. Łyżka trochę więcej ciepłego sosu i udekorować rozdarte liście bazylii.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Góra Dzielny Merlot z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 59 dolarów za butelkę.
![Góra Dzielny Merlot]()
Góra Dzielny Merlot