Grillowany Tuńczyk z karmelizowaną cebulą, cynamonem i miętą

Grillowany Tuńczyk z karmelizowaną cebulą, cynamonem i miętą
Grillowany Tuńczyk z karmelizowaną cebulą, cynamonem i miętą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 413 kalorii, 41g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.43 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, koszerną sól i pieprz, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Steki z tuńczyka z karmelizowaną cebulą, Bakłażan z karmelizowaną cebulą, pomidorami i miętą, oraz Grillowany ser z karmelizowaną cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu w dużej patelni saute.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać cebulę, cukier, cynamon i płatki czerwonej papryki i posypać solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie złotobrązowa i karmelizowana, o 30 protokół. Wymieszać kilka łyżek wody i octu. Doprawić solą i pieprzem. Tuż przed podaniem wymieszać z miętą i posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
4
Rozgrzać grill do wysokości do bezpośredniego grillowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Tuńczyka posmarować z obu stron olejem rzepakowym i posypać solą i pieprzem. Grill tuńczyka na złoty kolor i lekko zwęglone z obu stron i gotowane do średnio rzadko doneness, o 2 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Steki z tuńczyka pokroić grubo w poprzek ziarna i wyłożyć na półmisku. Łyżka mieszaniny cebuli w dół centrum. Przechowywać w temperaturze pokojowej około 15 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Dwa winorośle Columbia Valley Merlot z 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 7 dolarów za butelkę.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Magazyn