Grillowany Tuńczyk z karczochami i Aioli
Grillowany Tuńczyk z karczochami i Aioli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 660 kalorii, 48g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Na 8,86 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz sok z cytryny, karczochy dla niemowląt, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj GRILLOWANE KARCZOCHY Z CYTRYNĄ AIOLI, Grillowane Karczochy Z Worcestershire Aioli, oraz Grillowane Karczochy Z Kaparem Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć czosnek z 3/4 łyżeczki soli; zacieru do pasty z tyłu małej łyżki. Wymieszaj sok z cytryny i majonez do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo ubijać w 1/4 szklanki oliwy z oliwek w cienkim strumieniu, aż aioli jest emulgowana. Przechowywać w lodówce aioli aż do serwowania.
Doprowadzić duży rondel osolonej wody do wrzenia.
Dodaj karczochy, przykryć pokrywką nieco mniejszą niż rondel, aby utrzymać karczochy zanurzone i gotować, aż dna będą miękkie, o 15 protokół.
Odsączyć karczochy i rozłożyć je na dużym talerzu, aby lekko ostygły. Zdjąć twarde zewnętrzne liście i przeciąć każdy karczoch na pół. Pat dry.
Na dużej patelni, ciepła 2 łyżki oliwy z oliwek, aż mieni się.
Dodać karczochy i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty i chrupiące, 4 do 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki.
Przełożyć karczochy na talerz i ogrzać.
Podgrzej żeliwną patelnię grillową lub dużą patelnię. Tuńczyka natrzeć pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Grillować tuńczyka na dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane i mięso jest średnio rzadkie, o 3 minut w sumie.
Przenieść tuńczyka na półmisek i podawać natychmiast z klinami aioli i cytryny.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które możesz wypróbować, jest Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot]()
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.