Grillowany Tuńczyk z gorącym ananasem-Papaya Salsa
Grillowany Tuńczyk z gorącym ananasem-Papaya Salsan to meksykański przepis, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 466 kalorii, 41g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 5,54 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka soli i świeżo popękany pieprz, cebula, świeżo liście kolendry, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby wykorzystać ananasa, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki Ananasowe jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 28 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Grillowany Tuńczyk z gorącym ananasem-Papaya Salsa, Grillowana Papaja Ananasowa Salsa, oraz Grillowany Tuńczyk Z Salsą Mango-Papaya.
Instrukcje
1
Przykryj patelnię grillową lub patelnię sprayem do gotowania i ustaw na średnim ogniu, aby podgrzać. Doprawić obie strony tuńczyka solą i popękanym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Popękany Pieprz
Spray Do Gotowania
Sól
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Grilla
Piec
Patelnia
2
Umieścić tuńczyka na gorącej patelni i gotować 2 do 3 minut na stronę dla średniej doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Tymczasem, w średniej misce, połączyć ananas, papaja, cebula, chile pieprz, sok z limonki, kolendra, i olej chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sok Z Limonki
Olej Chili
Ananas
Kolendra
Papaja
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dobrze wymieszać i doprawić, do smaku, solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
5
Podawać tuńczyka na makaron i łyżka salsy na górze.
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.