Grillowany Tuńczyk z glazurą lasu deszczowego

Grillowany Tuńczyk z glazurą lasu deszczowego
Grillowany Tuńczyk z glazurą lasów deszczowych może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 6,25 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 40g białka, oraz 9g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka steków z tuńczyka, sok ananasowy, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest super. Podobne przepisy to Grillowany Tuńczyk z glazurą balsamiczną, Jestem właścicielem boga deszczu, oraz Śmiech w deszczu.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 10 składników w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż zmniejszy się do 1 1/2 szklanki (o 15 protokół); zdjąć z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Połączyć skrobię kukurydzianą i wodę w małej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dodaj do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć z ognia; wymieszać z cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Umieść tuńczyka na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grilluj 3 minuty z każdej strony lub do średnio rzadkiego lub pożądanego stopnia doneness, fastrygując często glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
GlazuraGlazura
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn