Grillowany tuńczyk Niçoise to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. Na 4,68 zł / porcja, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka soli, octu winnego, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Grillowany Tuńczyk Nicoise, Grillowane Steki Z Tuńczyka Niçoise, oraz Grillowana Sałatka Z Tuńczyka Niçoise.
Instrukcje
1
Gotować ziemniaki we wrzącej wodzie przez 6 minut lub do miękkości; wyjąć łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
2
Dodać fasolkę szparagową do wrzącej wody, i gotować 3 protokół lub aż chrupiące-przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Woda
3
Drenaż.
4
Przygotować grill lub brojlerów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Umieść rybę na ruszcie lub patelni brojlerów pokrytej natryskiem; gotować przez 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Brojlerów
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Pokrój rybę na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
7
Połączyć ziemniaki, ryby, cebula, pietruszka i estragon w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon
Pietruszka-nać
Ziemniak
Cebula
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
8
Bulion połączyć z 5 kolejnymi składnikami (bulion przez pieprz); dobrze wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
9
Wlać 1/2 szklanki mieszanki bulionu na mieszaninę ziemniaków, i wrzucić dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Bulion
10
Fasolę, zieleninę i pomidory podziel równomiernie na 4 talerze. Top każdej porcji z 1 1/2 szklanki mieszanki ziemniaków i 1 łyżka oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Zieloni
Oliwki
Ziemniak
Fasola
11
Mżawka 1 łyżka pozostałej mieszanki bulionu na każdej porcji.
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Grgich Hills Estate Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 47 dolarów za butelkę.