Grillowany Tuńczyk Niçoise
Grillowany tuńczyk Niçoise to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. Na 4,68 zł / porcja, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka soli, octu winnego, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Grillowany Tuńczyk Nicoise, Grillowane Steki Z Tuńczyka Niçoise, oraz Grillowana Sałatka Z Tuńczyka Niçoise.
Instrukcje
Gotować ziemniaki we wrzącej wodzie przez 6 minut lub do miękkości; wyjąć łyżką szczelinową.
Dodać fasolkę szparagową do wrzącej wody, i gotować 3 protokół lub aż chrupiące-przetargu.
Przygotować grill lub brojlerów.
Umieść rybę na ruszcie lub patelni brojlerów pokrytej natryskiem; gotować przez 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Pokrój rybę na 1-calowe kawałki.
Połączyć ziemniaki, ryby, cebula, pietruszka i estragon w dużej misce.
Bulion połączyć z 5 kolejnymi składnikami (bulion przez pieprz); dobrze wymieszać trzepaczką.
Wlać 1/2 szklanki mieszanki bulionu na mieszaninę ziemniaków, i wrzucić dobrze.
Fasolę, zieleninę i pomidory podziel równomiernie na 4 talerze. Top każdej porcji z 1 1/2 szklanki mieszanki ziemniaków i 1 łyżka oliwek.
Mżawka 1 łyżka pozostałej mieszanki bulionu na każdej porcji.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Grgich Hills Estate Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 47 dolarów za butelkę.
![Grgich Hills Estate Merlot]()
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.