Grillowany tuńczyk Nicoise może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.65 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 651 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, kapary, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest dobre. Spróbuj Grillowany Tuńczyk Nicoise, Grillowany Tuńczyk Niçoise, oraz Grillowane Steki Z Tuńczyka Niçoise dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do glazury: w małym rondlu na średnim ogniu, gotować Chianti, ocet i cukier przez 20 do 30 minut, lub do zmniejszenia o 80-procent całkowitej objętości. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chianti
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
1
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na dużym ogniu. Doprawić steki solą i pieprzem po obu stronach i dodać do gorącej patelni w 2 partiach. Gotować przez 2 do 3 minut. Odwróć steki, zmniejsz ogień do średniej wysokości i gotuj przez dodatkowe 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Wyjmij steki z patelni i pozostaw na 5 minut. Pokroić steki na ukosie, o grubości 1 cala. Zastrzegamy patelnię na makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Przepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Dodać pomidory, kapary, oliwki, czosnek, bazylia, i pietruszka na patelni i gotować przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
Czosnek Goya®
Ciasto Kukurydziane
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać orzo i szpinak i gotować przez dodatkową minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
3
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem, aby zakończyć SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
4
Podawać: łyżkę orzo na talerze, wierzch z tuńczykiem, parmezanem i pancettą i skropić polewą Chianti.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Chianti
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Tinga Rio Reserve Merlot z 4.8 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.