Grillowany Tuńczyk I Papryka Z Winegretem Kaparowym

Grillowany Tunan i papryka z winegretem kaparowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 6,5 USD za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Ten przepis służy 4. Mieszanka pietruszki z płaskim liściem, musztarda dijon, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest idealny do 4 Lipca. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pieczona czerwona papryka i kalafior z winegretem kaparowym, Grillowane szparagi z winegretem kaparowym, oraz Grillowana Sałatka Stekowa z Kaparem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill gazowy do gotowania na bezpośrednim wysokim ogniu.
Podczas grillowania ogrzewa się, pokroić paprykę wzdłuż na ćwiartki, odrzucając łodygi i nasiona. Wykończ końce tak, aby ćwiartki leżały płasko.
Tuńczyka posypać 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Gotować tuńczyka i papryki na lekko naoliwionej grill rack, odwracając raz, aż tuńczyk jest różowy tylko w środku i papryki są po prostu miękkie, 4 do 6 minut w sumie (papryka może trwać dłużej niż tuńczyk).
Przenieść tuńczyka i papryki jako gotowane na talerzu.
Podczas gdy tuńczyk gotuje, wymieszać sok z cytryny, musztardę i pozostałe 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w małej misce, a następnie dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając aż do zemulgowania.
Ubić kapary i natkę pietruszki.
Podawać tuńczyka z papryką i winegretem kaparowym.
Uwaga kucharzy: jeśli nie masz grilla gazowego lub nie są w stanie grillować na zewnątrz, gotować tuńczyka na lekko naoliwionej dobrze przyprawione duży (2-palnik) grzbietem patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, 4 do 6 minut w sumie.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to dwie winorośle Columbia Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 7 dolarów.
![Two Vines Columbia Valley Merlot]()
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.