Grillowany Tuńczyk Ahi
Grillowany Ahi Tunan to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 335 kalorii. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Idź do sklepu i odebrać sól i pieprz, olej z orzeszków ziemnych, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 91% to danie jest super. Spróbuj Grillowany Tuńczyk z grillowanym Ratatouille kuskus i Dekonstruowanym Pesto, Tuńczyk Z Grilla, oraz Tuńczyk Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Steki posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem do smaku. Grill przez 1 minutę z każdej strony (tylko w celu uzyskania śladów grilla)
Wyjąć i pokroić każdy stek na 8 plastrów.
Umieść 1 szklankę mizuny na każdym talerzu. Awokado i pomidory podzielić między talerze.
Mżawka z winegretem wasabi.
Wymieszać wszystkie składniki do połączenia. Doprawić solą i pieprzem do smaku
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje dla tuńczyka Ahi. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.