Grillowany Tuńczyk z salsą ananasową

Przepis Grillowany Tuńczyk z ananasem Salsan jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest niesamowitym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 6,4 USD za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 41g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jeśli masz steki z tuńczyka, oliwa z oliwek, papryka jalapeno, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Tuńczyk Żółtopłetwy Z Grillowaną Salsą Ananasową, Grillowany Tuńczyk z gorącym ananasem-Papaya Salsa, oraz Zapiekany Tuńczyk z salsą ananasową.
Instrukcje
Grilluj plastry ananasa, odkryte, na średnim ogniu przez 5-7 minut z każdej strony. Schłodzić przez 30 minut.
Ananasa pokroić w kostkę; umieścić w misce. Wymieszać w cebuli, jalapenos, kolendra i sok z limonki. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę lub do schłodzenia.
Steki z tuńczyka posmarować olejem; posypać solą i pieprzem. Grill, pod przykryciem, na średnim ogniu przez 5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Podawać z salsą ananasową.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot]()
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Merlot tradycyjnie był używany do mieszania miękkości i bogactwa w mieszanki Cabernet, ale teraz stał się jednym z najpopularniejszych czerwonych win z Kalifornii. Seria diamentów Francisa Coppoli z 1999 roku Blue Label Merlot jest hojna i bogata. Jest wytwarzany z niewielkich ilości Syrah i Cabernet Sauvignon, aby dodać osobowości i podnieść aromaty. Merlot jest starzony w nowych do trzyletnich beczkach z francuskiego dębu przez osiem miesięcy. Aromaty jagód i jeżyn z owoców wyróżniają się w nosie, które integrują się ze stylową jakością Tasty z dębu. Na podniebieniu identyfikowalne smaki malin i gęstych niebieskich owoców jammy łączą się z elegancką strukturą win, aby wspierać stylowe i długie wykończenie. Diamentowa Seria Merlot z 1999 roku jest niezwykle zachęcająca z wielkim bogactwem i urokiem; można ją pić teraz lub można ją odłożyć na dwa do pięciu lat.