Grillowany Tuńczyk Z Pesto Bazyliowym

Grillowany Tuńczyk z pesto bazyliowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 796 kalorii, 59G białka, oraz 61 g tłuszczu. Na $9.5 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz parmezan, liście bazylii, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 6 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 95%. Podobne przepisy to Grillowany Tuńczyk z grillowanym Ratatouille kuskus i Dekonstruowanym Pesto, Parmezan Crusted Grillowany ser z pesto bazyliowym, oraz Grillowana Sałatka z tuńczyka z sosem Bazyliowo-Tapenadowym Vinaigrette.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej grill do 400 stopni F.
Steki z tuńczyka umyć i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem, obustronnie posmarować oliwą z oliwek.
Umieścić tuńczyka na gorącym grillu i zapiekać z każdej strony przez 2 minuty na rzadkie. Jeśli wolisz dobrze zrobione, gotować tuńczyka dodatkowe 2 do 3 minut na stronie.
Wyjmij z patelni i pozwól jej odpocząć.
Do miski robota kuchennego dodaj czosnek, liście bazylii, orzeszki piniowe, sól i pieprz. Pulsuj, aż drobno posiekasz. Gdy blender nadal działa, powoli wlewaj 1/2 szklanki oliwy z oliwek. Sprawdź, czy ma gęstą, ale gładką konsystencję, dodając w razie potrzeby więcej oleju.
Przełożyć do miski i wymieszać w 1/2 szklanki parmezanu.
Pokroić tuńczyka w poprzek ziarna i na ukos na 1/2-calowe grube plastry.
Ułóż plastry na talerzu i skrop sokiem z cytryny. Tuńczyk w sosie z pesto.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Robert Mondavi Napa Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Valley Merlot]()
Robert Mondavi Napa Valley Merlot
83% Merlot, 7% Malbec, 5% Cabernet Franc, 5% Syrah.Ten Merlot z 2007 roku prezentuje odważne aromaty dzikich jagód, czerwonych malin przerywane nutami cassis i cejlońskiej czerniherbata. O średniej zawartości, z aksamitnym podniebieniem, zmysłowe smaki tego wina są wspierane przez małe dodatki Malbec,Cabernet Franc i Syrah, które przyczyniają się do drobnoziarnistych, miękkich tanin, szerokiego odczucia w ustach i trwałego wykończenia.