Grillowany Tri-tip z kubańskim sosem Mojo

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Grillowany tri-tip z kubańskim sosem Mojo może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oregano, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowane Kubańskie Miseczki Z Kurczakiem Mojo, Grillowana sałatka jarzynowa z kubańskim Mojo, oraz Kotlety Wieprzowe Z Grilla Cuban Mojo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spłucz i osusz tri-tip. Rub z 1 łyżką. oliwa z oliwek.
Ubij razem 1 łyżeczkę. kminek, suszone oregano, 1 1/4 łyżeczki. sól i 1/2 łyżeczki. pieprz; wmasować w tri-tip.
Zrobić sos: w blenderze, wirować soki z pozostałym kminkiem, świeże oregano, czosnek, 1/2 łyżeczki. sól, 1/2 łyżeczki. pieprz i pozostałą oliwę z oliwek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przygotuj grill węglowy lub gazowy na średnie ciepło (350 do 450; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 5 do 7 sekund), pozostawiając oczyszczony obszar, jeśli używasz węgla drzewnego. Grill tri-tip, obracając się do brązowego równomiernie i, na węglu drzewnym, przesuwając go tam, gdzie ciepło jest średnie (patrz "nasze sekrety grillowania na żywo" poniżej), aż termometr włożony do środka odczytuje 125 do 130 dla średnio rzadkich, 25 do 30 minut.
Niech mięso odpocznie 15 minut, a następnie pokroić w poprzek ziarna na cienkie, skośne plastry.
Nasze sekrety grillowania na żywo: gaz to nic wielkiego, ponieważ ciepło pozostaje stabilne. Węgiel drzewny lub drewno liściaste to inna gra. Oto kilka wskazówek, jak pozostać na szczycie swojego.
Zachowaj ogień bez popiołu. Duży karambol blokuje przepływ powietrza, dusząc ogień, aby nie mógł się spalić.
Poznaj swoje węgle i jak się palą. Zacznij od podążania za wskazówkami na opakowaniu (poważnie). Na przykład nowe rowkowane węgle Kingsford palą się cieplej i dłużej niż gładkie, więc pojedyncza warstwa węgli emituje dużo ciepła. Węgiel drzewny wyskakuje i skwierczy i pali się nierównomiernie, ale daje świetny smak.
Stwórz awaryjne fajne miejsce. Jeśli grill jest wystarczająco duży, pozostaw obszar paleniska wolny od węgli. Zazwyczaj używasz tego chłodnego miejsca co najmniej raz, gdy grillujesz.
Ciepło Stale. Użyj termometru grilla lub, jeśli go nie ma, ręki. Niska temperatura (250 do 35
oznacza to, że możesz utrzymać rękę 5 w. powyżej rusztu do gotowania przez 8 do 10 sekund, zanim będziesz musiał go szarpać. W przypadku średnich temperatur (od 350 do 450) możesz trzymać rękę stabilnie przez 5 do 7 sekund; w przypadku wysokich (od 450 do 550), od 2 do 4 sekund; w przypadku bardzo wysokich (od 550 do 650), od 1 do 2 sekund.
Przenieś Jedzenie. Po zidentyfikowaniu, które miejsce na grillu ma pożądane ciepło, zdobądź tam jedzenie (często miejsce awaryjne będzie miało temperaturę, której potrzebujesz, choćby na chwilę). Być może będziesz musiał przenieść jedzenie kilka razy, zanim skończy się gotowanie. Wyjątek: jedzenie, które gotuje się w mgnieniu oka nad super gorącym ogniem.
Manipulować ogniem. Potrzebujesz gorętszego? Wepchnij węgle razem lub rzuć jeszcze kilka. Chłodniej? Oddziel węgle lub przykryj grill pokrywką. Zamknij otwory wentylacyjne pokrywy, aby jeszcze bardziej ją ochłodzić. (Nie zamykaj jednak otworów wentylacyjnych pod paleniskiem, bo inaczej ogień zgaśnie.)