Grillowany stelaż jagnięcy z sosem pomidorowo-miętowym
Grillowany Stojak jagnięciny z sosem pomidorowo-miętowym może być tylko przystawką, której szukasz. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 429 kalorii, 12g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory śliwkowe, musztardę zbożową, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowana jagnięcina ze słodkim sosem miętowym, Jagnięce Pitas z pomidorami, szalotkami i miętowym sosem jogurtowym, oraz Miętowy przeszklony Regał Baranek dla jednego.
Instrukcje
Do każdego podwójnego kotleta jagnięcego wcisnąć 2 całe goździki, blisko kości. Ułóż kotlety w szklanym naczyniu do pieczenia 13x9x2 cali.
Wymieszać olej, miętę, ocet i musztardę w małej misce. SOS obficie doprawić solą i pieprzem. Łyżka 1/3 szklanki dressing nad jagnięciny i włączyć do płaszcza równomiernie; rezerwy pozostałe dressing w misce.
Niech jagnięcina marynować w temperaturze pokojowej 2 godzin lub przykryć i przechowywać w lodówce do 6 godzin, obracając jagnięcinę od czasu do czasu.
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
W misce wymieszać pomidory w sosie reserved. Grill jagnięcina aż gotowane do pożądanej doneness, obracając od czasu do czasu, o 10 minut dla średnio rzadkie.
Kotlety jagnięce przekładamy na półmisek, łyżkę sosu pomidorowo-miętowego i podajemy.