Grillowany Stek Ze Spódnicą
Grillowany stek ze spódnicą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.2 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, gruba sól morska, spódnica stek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Grillowany Stek Ze Spódnicą, Grillowany Stek Ze Spódnicą, oraz Grillowany Stek Ze Spódnicą.
Instrukcje
Przygotuj grill do gotowania na bezpośrednim ogniu z gorącym węglem drzewnym (wysokie ciepło dla gazu; patrz procedura grillowania.
Podczas gdy grill jest podgrzewany, grubo rozdrabniaj ziarna pieprzu moździerzem i tłuczkiem lub owijając je ręcznikiem kuchennym i naciskając dnem ciężkiej patelni.
Steki Pat osuszyć i posypać obie strony solą i pokruszonym pieprzem, naciskając, aby pomóc przylegać. Steki grillowe na lekko naoliwionym stojaku grillowym (przykryte tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego), obracając się raz i poruszając się, aby uniknąć rozbłysków, jeśli to konieczne, 6 do 8 minut w sumie dla średnio rzadkich.
Przenieść steki do deski do krojenia i odstawić, luźno pokryte folią, 5 minut. Cienko pokroić steki po przekątnej.
* Steki można grillować na gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej dużej (2-palnikowej) patelni grillowej w partiach na umiarkowanie wysokim ogniu.* Jeśli twoja sól morska jest bardzo gruba, lekko zmiażdż ją moździerzem i tłuczkiem lub bokiem dużego ciężkiego noża.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot]()
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.