Grillowany stek z zieloną cebulką

Grillowany stek z zieloną cebulką
Grillowany stek i zielona cebula może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.23 za porcję. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 24g białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz stek z flanki wołowiny, kolendrę, pomarańczę pępka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańczowy pępek, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Pomarańczowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 24 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Asian Grilled Skirt Steak & Smażona Zielona Cebula, Grillowany Stek Z Rib Eye & Czerwona Cebula, oraz Grillowany Tandoori - jogurt marynowany baranek z grillowaną cebulą i zieloną fasolką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odciąć wszystkie, ale 1 cal Zielonej Góry z każdej cebuli; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
2
Włożyć cebulę do dużej plastikowej torebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
3
Dodaj stek i 1/2 szklanki każdego z soku pomarańczowego i dressing; seal worek. Przechowywać w lodówce 4 godziny lub na noc do marynowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Wyjąć stek i cebulę z marynaty; wyrzucić worek i marynatę. Stek z grilla i cebula 15 min. lub dopóki stek jest gotowany do średniej doneness (160F) i cebula są miękkie, obracając od czasu do czasu. W międzyczasie połącz pozostałe 1/4 szklanki dressingu, 1/2 szklanki soku pomarańczowego i posiekaną pomarańczę w rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego; gotować na wolnym ogniu 2 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Zdjąć z ognia; wymieszać kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
7
Stek pokroić na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
8
Stek i cebulę podawać z sosem pomarańczowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 24 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn