Grillowany Stek Z Tapenadą

Grillowany Stek Z Tapenadą
Grillowany stek z Tapenadą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 491 kalorii. Na 6,32 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz rozmaryn, płatki pieprzu, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Grillowany stek z polędwicy ze szparagową Tapenadą, Spódnica stek z zieloną oliwką Tapenade, oraz Stek Bloody Mary z selerem naciowym + Tapenada oliwkowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej patelnię grillową lub grillową do wysokości. Oliwki, szalotka, czosnek, rozmaryn, płatki czerwonej papryki, 2 łyżki oliwy z oliwek i sok z 1/2 cytryny utrzeć w robocie kuchennym; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RozmarynRozmaryn
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
OliwkiOliwki
SokSok
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Stek przekłuć widelcem i doprawić solą i pieprzem. Natrzyj 1 łyżkę oliwy na cały stek, a następnie odstaw na bok, około 10 minut. W międzyczasie w małej misce wrzucić pozostałą mieszaninę oliwek z pomidorami, pietruszką, pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek i sokiem z pozostałej 1/2 cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SokSok
CytrynaCytryna
OliwkiOliwki
StekStek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Grill stek, aż rumiane z jednej strony, o 7 protokół. Flip i gotować o 7 Więcej minut dla średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4
Przenieś stek na deskę do krojenia i pozostaw 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Przeciąć na pół; jedną połowę zarezerwować na kanapki ze stekami (po prawej). Pozostały stek pokroić cienko na ziarno i polać tapenadą oliwkowo-pomidorową.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
PomidorPomidor
OliwkiOliwki
StekStek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować jest Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn