Grillowany stek z sałatką z kukurydzy, pomidorów i szparagów

Grillowany stek z sałatką z kukurydzy, pomidorów i szparagów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego steka z flanki z kukurydzą, pomidorem i sałatką ze szparagów. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 427 kalorii, 28g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 5,08 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, cebula, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Stek z polędwicy kukurydziano-pomidorowej i grillowanym pieczywem czosnkowym, Sałatka z grillowanej kukurydzy i Czarnej Fasoli Z Mesquite Flank Steak, oraz Grillowany stek z flanki i szparagi z masłem Béarnaise.

Instrukcje

1
W dużym szklanym naczyniu do pieczenia ubić czerwone wino, musztardę, brązowy cukier, czosnek, szalotkę, pietruszkę, tymianek, 1 łyżkę soli i 1 łyżeczkę pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Czerwone WinoCzerwone Wino
SzalotkaSzalotka
MusztardaMusztarda
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Dodaj stek i obrócić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
3
Odstawić w temperaturze pokojowej na 2 godziny lub przechowywać w lodówce do 8 godzin.
4
W międzyczasie, w średniej misce, ubić ocet cydr i miód.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet JabłkowyOcet Jabłkowy
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać pomidory i cebulę i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
CebulaCebula
6
Odstawić na 1 godzinę.
7
Rozpal grilla. Szparagi i kukurydzę zalać oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Grill na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając od czasu do czasu, do miękkości i rumiane w miejscach, o 3 protokół dla szparagów i 6 protokół dla kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzparagiSzparagi
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Przenieść na powierzchnię roboczą; gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, pokroić szparagi na kawałki i pokroić kukurydzę z kolb.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
KukurydzaKukurydza
9
Dodać szparagi, kukurydza i bazylia do pomidorów i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
PomidorPomidor
BazyliaBazylia
KukurydzaKukurydza
10
Stek wyjąć z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami; doprawić lekko solą i pieprzem. Grilluj stek, obracając raz, aż średnio Rzadki, w sumie około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarynataMarynata
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
11
Przenieś stek na powierzchnię roboczą i pozostaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
12
Tymczasem, na patelni, roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodać Smalce i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
14
Cienko pokroić stek na ziarno i przenieść na talerze. Sałatkę pomidorową doprawić solą i pieprzem oraz łyżką do steków. Stek polać smalcem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
PomidorPomidor
ZiarnaZiarna
StekStek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn