Grillowany stek z rukolą i ogolonym parmezanem

Grillowany stek z rukolą i ogolonym parmezanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 842 kalorie, 77g białka, oraz 56 g tłuszczu. Na 6,87 zł / porcja, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, kliny cytrynowe, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z rukoli ze stekiem, ogolonym parmezanem i winegretem cytrynowym, Grillowany stek z sałatką z rukolą i parmezanem, oraz Sałatka z rukoli z ogolonym parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmiksować czosnek, 2 łyżeczki oleju i czarny pieprz w małym robocie kuchennym (lub zacieru na talerzu z tyłu widelca) do postaci pasty. Pat steki suche ręcznikami papierowymi. Przetrzyj pastę czosnkową po obu stronach steków.
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut lub przechowywać w lodówce do 8 godzin. Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Steki z grilla do pożądanej doneness, około 9 minut na stronie średnio rzadkie.
Przenieś steki na deskę do krojenia.
Pokrój steki pod niewielkim kątem w plastry o grubości 1/4 cala.
Ułóż rukolę na talerzu. Top z plastrami steku.
Wszystkie nagromadzone soki polać stekami; posypać solą.
Skropić 1 łyżkę oleju na stekach. Używając obieraczki do warzyw, ogolić parmezan na paski nad stekami.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot]()
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.