Grillowany Stek Z Rozmarynem

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Rosemary grillowane Flank stek spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 305 kalorii. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka gałązek rozmarynu, wina, ząbków czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany stek z rozmarynem, Grillowany stek z czosnkiem i rozmarynem, oraz Stek Rozmarynowo-Merlotowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 10 składników. Rezerwa 1/3 szklanki mieszanki czerwonego wina.
Umieść stek w dużym płytkim naczyniu lub dużej wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Wlać mieszankę czerwonego wina na stek. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 2 do 4 godzin, obracając od czasu do czasu.
Usuń stek z marynaty, odrzucając marynatę.
Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
przez 8 do 10 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia przydatności, szczotkowanie zarezerwowaną mieszaniną wina za pomocą gałązek rozmarynu.
Stek pokroić po przekątnej na cienkie paski. Wycisnąć sok na stek przed podaniem.
Umieść 8 (1 1/2 cala) kotletów jagnięcych (około 2 funtów) w dużej, wytrzymałej plastikowej torbie na suwak.
Dodaj mieszankę czerwonego wina, rezerwując 1/3 szklanki. Uszczelnij torbę i schłodzić 2 godziny, obracając od czasu do czasu.
Usuń kotlety jagnięce z marynaty, odrzucając marynatę. Kotlety grillowe, przykryte pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
8 do 10 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness, szczotkowanie z zastrzeżoną mieszaniną wina za pomocą gałązek rozmarynu. Wycisnąć sok na kotlety przed podaniem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. GEN5 Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019