Grillowany stek z płaskiego żelaza z sosem Chimichurri

Grillowany stek z płaskiego żelaza z sosem Chimichurri może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 396 kalorii, 33g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Niewiele osób lubiło to Południowoamerykańskie danie. Ten przepis od Epicurious ma 4 fanów. Jeśli masz masło, steki z płaskiego żelaza, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Grillowany stek z płaskiego żelaza z sosem Chimichurri, Grillowany stek z płaskiego żelaza z sosem Chimichurri, oraz Grillowany stek z płaskiego żelaza z sosem Chimichurri.
Instrukcje
Drobno posiekać pierwsze 7 składników w procesorze. Odstawić SOS.
Masło gotować w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż zbrązowieje, o 2 protokół.
Dodać sos; wymieszać 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem.
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Steki posypać solą i pieprzem.
Namoczone wióry umieścić w patelni foliowej.
Umieść patelnię foliową bezpośrednio na węglu na grillu. Kiedy chipsy zaczynają palić, umieścić steki na stojaku grill bezpośrednio nad chipsami i gotować do pożądanej doneness, o 4 minut na stronie dla średnio rzadkie.
Usuń steki z grilla; odstawić 5 minut. Steki cienko pokroić na ziarno.
Podawać z sosem chimichurri.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.