Grillowany stek z polędwicy z Chermoulą

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Grillowany stek Flankowy z Chermoulą może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 188 kalorii. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do valentin day. Jeśli masz mieloną kolendrę, oliwę z oliwek extravirgin, stek z flanki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany stek z miętowo-Kolendrową Mojo i grillowaną marchewką i pasternakiem, Grillowany Stek Z Flanki, oraz Grillowany Stek Z Flanki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sos, umieścić pierwsze 11 składników w robocie kuchennym; proces, aż drobno posiekane, skrobanie boki miski od czasu do czasu.
Aby przygotować stek, posyp stek 1/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.
Podgrzej żeliwną patelnię grillową na dużym ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania. Gotuj stek 4 minuty; obróć się i poszukaj czerwonych koralików tworzących się na powierzchni, aby wskazać, że stek zbliża się do średnio rzadkiego. Gotować 4 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Stek pokroić po przekątnej na cienkie plasterki.
Uwaga na wino: jeśli chodzi o wino, stek z flanki jest dość łatwym partnerem.wiele czerwonych win sprawdziłoby się dobrze.ale chermoula to inna historia. Czosnek, limonka, papryka, kminek, kolendra i kolendra to dominujące przyprawy, które sprawiają, że to danie skwierczy. Ale mogą również sprawić, że wino będzie się sypać. Najlepiej: miękki, gęsty, owocowy czerwony, który będzie działał, aby "poduszkować" całą przyprawę. Spróbuj Geyser Peak 2001 Shiraz z Sonoma County, Kalifornia ($18). - Karen MacNeil
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.