Grillowany stek z polewy balsamicznej i Gremolaty pomarańczowej

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj grillowanego steka z polewy balsamicznej i Gremolatanu pomarańczowego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.58 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu balsamicznego, pomarańczy gremolata, stek z flanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stek Z Polewy Tamaryndowej I Gremolaty Pomarańczowej, Grillowany stek z boczkiem glazura balsamiczna, oraz Stek z karmelizowaną cebulą i glazurą balsamiczną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stek posypać solą i pieprzem.
Umieść stek i kliny cebuli na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania. Grill 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Podczas grillowania stek, połączyć ocet balsamiczny i szalotki w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 7 minut lub do zmniejszenia do 1/4 szklanki.
Mieszankę balsamiczną skropić plastrami steków i posypać Gremolatą pomarańczową.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Merlot Dyrektora. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.