Grillowany stek z pieczarkami

Grillowany stek z pieczarkami
Grillowany stek z pieczarkami to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 54g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 527 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 9,61 zł / porcja, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka rozmarynu, grzyby, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 498 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest idealny do 4 Lipca. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kanapki z grillowanym stekiem z karmelizowaną cebulą i pieczarkami, Stek z pieczarek i cebuli, oraz Słodki stek marynowany sojowo z grzybami.

Instrukcje

1
Posolić stek: dobrze posolić stek i pozwolić mu osiągnąć temperaturę pokojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2
Grzyby podsmażyć na sucho: 
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Dodać grzyby na patelnię, tak jak jest (bez masła lub oleju). Pieczarki od czasu do czasu mieszamy i trochę potrząsamy patelnią. Powinieneś usłyszeć pisk grzybów, gdy poruszają się na patelni. (Zobacz nasz artykuł i film na temat suszenia Sauté Grzyby).
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Kontynuuj gotowanie, aż grzyby uwolnią wilgoć.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
6
Dodaj dużą szczyptę soli i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
1
Dodać masło, rozmaryn i szalotki. Wymieszać, aby połączyć i smażyć na średnim ogniu przez 2-3 minuty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2
Dodaj czerwone wino (możesz zastąpić bulion wołowy) i gotuj, aż sos zmniejszy się o połowę. Wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
3
Podczas gdy grzyby gotują, przygotuj grill na wysokie bezpośrednie ciepło: jeśli używasz grilla gazowego, włącz go, przykryj i pozwól mu się nagrzać przez co najmniej 10 minut. (Chcesz, aby grill był bardzo gorący,co może być trudne do zrobienia na grillu gazowym, jeśli grill nie podgrzewa się wystarczająco długo.)
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, uzyskaj węgle bardzo gorące. Grill jest wystarczająco gorący, gdy położysz rękę o cal nad grillem i możesz go trzymać tylko przez 1 sekundę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Gdy grill jest gorący, Wyczyść ruszty grillowe za pomocą skrobaka z drutu, a następnie zwilż papierowy ręcznik oliwą z oliwek. Używając szczypiec, wytrzyj ruszty grillowe nasączonym olejem ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
6
Podsmaż stek z boku z jednej strony: gdy grill się rozgrzewa, wmasuj oliwę z oliwek w stek. Chcesz, żeby stek był dobrze pokryty. Gdy grill jest wystarczająco gorący, umieść stek na gorącej części grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Sear przez 4-6 minut bez ruchu. Jeśli chcesz wzór cross-hatch znaków grill, mniej więcej w połowie grillowania, delikatnie podnieś róg steku z szczypcami, aby sprawdzić znaki grill, jeśli je masz, podnieś stek i umieścić go z powrotem na grillu pod kątem 90° (ćwierć obrotu) od miejsca, w którym był.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
8
Odwróć stek i grilluj po drugiej stronie: Obróć stek. Dotknij go, aby sprawdzić doneness (zobacz technikę palca do sprawdzania doneness). Możesz potrzebować tylko kilku minut po tej stronie, w zależności od tego, jak gruby jest stek z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
9
Stek Flank jest najlepiej rzadkie lub średnio rzadkie; staje się trudne, jeśli robi się zbyt dobrze zrobione. Spróbuj podgotować mięso tylko trochę, ponieważ będzie nadal gotować trochę, gdy jest poza ciepłem odpoczynku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Gdy stek z boku jest prawie gotowy, zdejmij go z ognia i pozwól mu odpocząć. Zmiel czarny pieprz na nim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Stek Z FlankiStek Z Flanki
11
Dokończ grzyby. Włącz palnik wysoko i gotuj płyny prawie do glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
12
Dodać wszelkie soki mięsne, które nagromadziły się wraz ze stekiem spoczynkowym. Smak soli i dodać w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
13
Pokrój stek i podawaj z pieczarkami: jeśli masz duży stek, łatwiej może być najpierw przeciąć go na pół wzdłuż ziarna włókien steków. Następnie pokrój go cienko, pod kątem, w poprzek ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
14
Podawać natychmiast z grzybami
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
15
P. S. Jeśli zdarzy ci się skończyć z resztkami grzybów, możesz wrzucić je do jajecznicy na śniadanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione steki z flanki. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn