Grillowany stek z pieczarkami
Grillowany stek z pieczarkami to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 54g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 527 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 9,61 zł / porcja, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka rozmarynu, grzyby, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 498 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest idealny do 4 Lipca. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kanapki z grillowanym stekiem z karmelizowaną cebulą i pieczarkami, Stek z pieczarek i cebuli, oraz Słodki stek marynowany sojowo z grzybami.
Instrukcje
Posolić stek: dobrze posolić stek i pozwolić mu osiągnąć temperaturę pokojową.
Grzyby podsmażyć na sucho:
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu.
Dodać grzyby na patelnię, tak jak jest (bez masła lub oleju). Pieczarki od czasu do czasu mieszamy i trochę potrząsamy patelnią. Powinieneś usłyszeć pisk grzybów, gdy poruszają się na patelni. (Zobacz nasz artykuł i film na temat suszenia Sauté Grzyby).
Kontynuuj gotowanie, aż grzyby uwolnią wilgoć.
Dodaj dużą szczyptę soli i wymieszaj, aby połączyć.
Dodać masło, rozmaryn i szalotki. Wymieszać, aby połączyć i smażyć na średnim ogniu przez 2-3 minuty, często mieszając.
Dodaj czerwone wino (możesz zastąpić bulion wołowy) i gotuj, aż sos zmniejszy się o połowę. Wyłącz ogrzewanie.
Podczas gdy grzyby gotują, przygotuj grill na wysokie bezpośrednie ciepło: jeśli używasz grilla gazowego, włącz go, przykryj i pozwól mu się nagrzać przez co najmniej 10 minut. (Chcesz, aby grill był bardzo gorący,co może być trudne do zrobienia na grillu gazowym, jeśli grill nie podgrzewa się wystarczająco długo.)
Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, uzyskaj węgle bardzo gorące. Grill jest wystarczająco gorący, gdy położysz rękę o cal nad grillem i możesz go trzymać tylko przez 1 sekundę.
Gdy grill jest gorący, Wyczyść ruszty grillowe za pomocą skrobaka z drutu, a następnie zwilż papierowy ręcznik oliwą z oliwek. Używając szczypiec, wytrzyj ruszty grillowe nasączonym olejem ręcznikiem.
Podsmaż stek z boku z jednej strony: gdy grill się rozgrzewa, wmasuj oliwę z oliwek w stek. Chcesz, żeby stek był dobrze pokryty. Gdy grill jest wystarczająco gorący, umieść stek na gorącej części grilla.
Sear przez 4-6 minut bez ruchu. Jeśli chcesz wzór cross-hatch znaków grill, mniej więcej w połowie grillowania, delikatnie podnieś róg steku z szczypcami, aby sprawdzić znaki grill, jeśli je masz, podnieś stek i umieścić go z powrotem na grillu pod kątem 90° (ćwierć obrotu) od miejsca, w którym był.
Odwróć stek i grilluj po drugiej stronie: Obróć stek. Dotknij go, aby sprawdzić doneness (zobacz technikę palca do sprawdzania doneness). Możesz potrzebować tylko kilku minut po tej stronie, w zależności od tego, jak gruby jest stek z boku.
Stek Flank jest najlepiej rzadkie lub średnio rzadkie; staje się trudne, jeśli robi się zbyt dobrze zrobione. Spróbuj podgotować mięso tylko trochę, ponieważ będzie nadal gotować trochę, gdy jest poza ciepłem odpoczynku.
Gdy stek z boku jest prawie gotowy, zdejmij go z ognia i pozwól mu odpocząć. Zmiel czarny pieprz na nim.
Dokończ grzyby. Włącz palnik wysoko i gotuj płyny prawie do glazury.
Dodać wszelkie soki mięsne, które nagromadziły się wraz ze stekiem spoczynkowym. Smak soli i dodać w razie potrzeby.
Pokrój stek i podawaj z pieczarkami: jeśli masz duży stek, łatwiej może być najpierw przeciąć go na pół wzdłuż ziarna włókien steków. Następnie pokrój go cienko, pod kątem, w poprzek ziarna.
Podawać natychmiast z grzybami
P. S. Jeśli zdarzy ci się skończyć z resztkami grzybów, możesz wrzucić je do jajecznicy na śniadanie.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione steki z flanki. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.