Grillowany stek z flanki i Sriracha Mayo
Grillowany stek z flanki i majonez Sriracha może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.1 za porcję. Jedna porcja zawiera 510 kalorii, 57g białka, oraz 28g tłuszczu. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i podnieś rukolę, przez prasę do czosnku, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 48 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 71%. Spróbuj Stek Z Limonki Sriracha, Grillowana kukurydza z majonezem Sriracha, oraz Balsamiczne grillowane Tofu z kalafiorem z kolendry i majonezem Sriracha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pulse wszystkie składniki marynaty w blenderze aż do szorstkiej pasty, skrobanie dół słoik blendera w razie potrzeby.
Połącz marynatę i mięso w worku z zamkiem błyskawicznym wielkości galonów; naciśnij jak najwięcej powietrza i uszczelnij torbę. Przechowywać w lodówce 1 godzinę, przewracając worek po 30 minutach, aby zapewnić, że mięso marynuje się równomiernie.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Stek z grilla, na średnim ogniu przez 7-9 minut z każdej strony lub do momentu, gdy mięso osiągnie pożądaną doneness.
Pozostaw na 10 minut przed krojeniem.
Przenieś steki na deskę do krojenia; namiot luźno z folią i pozostaw 5 minut. Stek pokroić bardzo cienko na boki. Podziel Bochenek, posmaruj odrobiną oleju od wewnątrz i grilluj przez około 1 minutę, aż będzie ciepło i lekko upieczony.
Wymieszać razem SOS Kikkoman Sriracha i majonez, i rozmazać na tosty. Skomponuj kanapkę z pokrojonym stekiem, rukolą i brie.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Valley Merlot]()
Robert Mondavi Napa Valley Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.