Grillowany stek z flanki Crostini z zielenią musztardową
Grillowany stek z flanki Crostini z zielenią musztardową może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,25 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ocet winny, oregano, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stek z grilla z sosem sojowo-musztardowym, Pan Grillowany stek z sosem sojowo-musztardowym, oraz Grillowany stek z buraków smażonych i kremowych buraków chrzanowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś stek do temperatury pokojowej.
Przygotuj grill na świeżym powietrzu lub rozgrzej patelnię grillową.
Doprawić obie strony steku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Skropić 1 łyżkę oliwy z oliwek z 1 strony mięsa i lekko natrzeć.
Posypać połowę oregano na wierzchu i umieścić stek na grillu, zioło stronie do góry.
Grilluj na 1 stronie przez około 5 minut lub do momentu, aż soki z mięsa wyjdą na powierzchnię steka. Włącz stek raz i kontynuować gotowanie przez około 1 do 2 protokół, lub aż zrobić do smaku.
Pozwól odpocząć na kilka minut.
Tymczasem: w dużej patelni saute rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek, aż będzie gorąca.
Dodać czosnek i saute o 1 minutę, lub do jasnobrązowego.
Dodaj zieleni i wrzucić od czasu do czasu.
Po około 3 minutach zielenina ugotuje się. Doprawić dużą szczyptą soli i posypką świeżo zmielonego pieprzu. Gotować kolejne 3 minuty. Splash zieleni z 2 łyżki czerwonego octu winnego i gorącym sosem, do smaku, jeśli używasz.
Przełożyć zieleninę na talerz.
Obie strony kromek chleba posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Umieścić plastry na patelni grill lub grill i gotować, aż chrupiące, o 1 minutę z każdej strony.
Pokroić stek z boku przez ziarno w plastry 1/4 cala.
Na każdym crostini ułożyć plasterek steku, na wierzchu polać zielenią i na koniec polać oliwą z oliwek i ostrym sosem. Można podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować pochodzenie winnice Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot]()
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.