Grillowany Stek Z Dodatkiem Przypraw

Grillowany Stek Z Dodatkiem Przypraw
Grillowany stek z dodatkiem przypraw może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.39 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 186 kalorii, 26g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać sól koszerna, ząbki czosnku, imbir, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany Stek Z Dodatkiem Przypraw, Stek z flanki z przyprawami, oraz Spice Rubbed Flank Steak dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Czosnek i imbir rozgnieść na pastę z solą i przyprawami za pomocą moździerza i tłuczkiem (lub mielić i zacieru z dużym nożem). Stek stek osuszyć, następnie natrzeć pastą i marynować stek, przykryty i schłodzony, co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
PrzyprawyPrzyprawy
Mięso MieloneMięso Mielone
StekStek
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
NóżNóż
2
Przygotuj grill do gotowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
3
Doprowadzić stek do temperatury pokojowej (nie pozostawiać dłużej niż 1 godzinę). Gdy ogień jest gorący(możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem 1 do 2 sekund), stek z grilla na lekko naoliwionym stojaku grillowym 5 do 8 minut z każdej strony dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4
Przenieść stek do deski do krojenia i odstawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Trzymając nóż pod kątem 45 stopni, pokrój stek w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1
* Stek można marynować do 2 dni.* Stek można grillować na gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
2
Każda porcja zawiera 184 kalorii i 9 gramów tłuszczu, nie licząc sałatki pomidorowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
3
Bon Appétit
4
Zobacz analizę danych żywieniowych tego przepisu "

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia40
Magazyn