Grillowany stek z czerwonym ryżem pomidorowym

Grillowany stek z czerwonym ryżem pomidorowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 573 kalorie, 43g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 4,93 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz stek spódnica, margherita gładki SOS makaronowy, sok ananasowy i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany stek z rozmarynem z dżemem pomidorowym, Grillowany stek i Miska Ryżu, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 2 łyżki oleju, 2 łyżeczki bulionu Knorr o Smaku wołowym i sok ananasowy w dużej, zamykanej plastikowej torbie.
Dodaj stek; obrócić do płaszcza. Zamknąć worek i marynować w lodówce co najmniej 3 godziny.
Podgrzać Pozostałe 1 łyżka oleju 3-quart rondel na średnim ogniu i gotować ryż, często mieszając, 3 minuty lub aż ryż będzie złoty. Wymieszać w sosie makaronowym, pozostały 1 łyżeczka bulionu, 1-1 / 2 szklanki kolendry, woda i groszek i marchew. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu pokryte, mieszając od czasu do czasu, 25 minut lub aż ryż jest miękki.
Wyjąć stek z marynaty, odrzucając marynatę. Stek z grilla lub broil do pożądanej doneness. Ułóż stek i ryż na półmisku i posyp pozostałą 1/2 szklanki kolendry. Czas przygotowania: 15 minut(S) Czas gotowania: 30 minut(S)
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.